Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

 

AZ ELME HÁZASSÁGA: "A gondolat önmagában mindig semleges, csak van. Amikor a hiedelem (elhívés) hozzámegy a gondolathoz, akkor mozdulunk el az Igazságtól. 'Mosogass el' - mondja a gondolat. 'De a mosogatás olyan unalmas feladat' - jelenti ki a hiedelem. És így az eredeti, semleges gondolathoz immár hiedelem tépőzárazódott hozzá. Ez a házasság. Utána pedig ők gyerekeket és unokákat szülnek - további hiedelmeket. Végül pedig több generációnyi nem-igazság és összezavarodottság alapjaira építjük az életünket. Ez maga a reinkarnáció.” (Byron Katie)

 

Ez az egyszerű pár sor lényegében megváltoztathatja az életedet. Érzed…? Nem elég egyszer elolvasni. Jó mélyen érdemes belélegezni, hogy a sejtekhez is eljusson. Néha percekig csak hagyom, hogy átjárjon mély bölcsessége és ajándéka. Neked is szabad ezt.

 

Kedves, van-e dráma az életedben? Fáj-e valami? Esetleg valami nincs rendben? Vagy valami hiányzik netán? Bármi legyen is az, vegyük komolyan, azért van! Annyit kérek csak, hogy nézz rá a problémádra a fenti idézet tükrében! Hol veszett el az eredeti, egyszerű, tiszta gondolat…? Mikor és hol keltek egybe a hiedelemmel, vagy neadjisten, annak egész pereputtyával?! Mikor vált az egész egy őrületté? 

 

Mondd, hogyan hat Rád ez a viszony? Szép ez a házasság, vagy kínkeserves kínlódás az egész? Hogy vagy vele? Ha egy házasság szép, nem bántjuk. Így van ez a hiedelmeinkkel is. Ahol viszont fájdalmat okoz, megnyomorít, szerencsétlenné tesz, depresszióba taszít, nincs semmi remény, ott viszont ideje beadni a válókeresetet.

 

Ja, hogy ez nem ilyen egyszerű? Miért nem? Mert már olyan jól megszoktuk a kapcsolatot? Inkább a szenvedés, mint hogy változtatni kelljen? Aha, ezt én is ismerem, meg nagyon sokan mások is. De ne aggódj, jól van ez így. Mindennek eljön az ideje. Ez a dolog még lehet, hogy érik Benned. Még nem vagy készen rá, hogy elengedd. Még nem értetted meg, hogy fáj, mert még nem fáj eléggé. Majd fog. Ugyanis ez a dolga. A rossz házasságoknak, a rossz kapcsolódásoknak, a hiedelmekkel teli gondolkodásnak pontosan az a dolguk, hogy fájjanak, szenvedtessenek, mert különben nem tudod, hogy mit nem akarsz. És ha tudod, mit nem akarsz, akkor már az is jobban fog menni, hogy mit igen. És ha tudod, mit akarsz, akkor akár jöhet a következő lépcső: hogyan jussak el odáig? De ez majd egy másik mese lesz…

 

 

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint