Tanították a szüleid?

July 6, 2015

Íme, egy újabb gyöngyszem Jeff Foster-től. A fordítás Olajos Zsolt munkája, köszönjük neki a megosztást. 

 

 

 

Amikor kicsi voltál, megtanultad elrejteni, elfojtani, figyelmen kívül hagyni vagy megtagadni saját értékes részeidet, hogy elnyerd anyu vagy apu támogatását, szimpátiáját, kedvükben járj, boldoggá tedd őket, vagy hogy befejezzék a verést, elkerüld a büntetést, a megszégyenítést, az elhanyagolást, vagy csak hogy egyszerűen túlélj egy újabb napot. Már korán megtanultad, hogy bizonyos gondolatok vagy érzések “rosszak” vagy”helytelenek”, hogy a szeretet Rajtad kívülről érkezik, hogy a megbocsátást ki kell érdemelni, hogy a tapasztalásaidban nem bízhatsz, és hogy nem vagy “egész”. 

Bűntudatod volt azért, amilyen voltál.

De mindvégig a teljesség tökéletes kifejeződése voltál, lenyűgöző a hétköznapiságodban, az univerzum szeretett gyermeke.

Ezt megtanították a szüleid?

A szomorúságod és haragod szent volt, a félelmeid értelem itatta át. A kérdéseid brilliánsak voltak, a válaszaid csak Hozzád tartoztak, az örömöd belülről fakadt, a szüleid pedig csupán törékeny emberi lények voltak, olyan fájdalommal küzdve, amit talán sosem fogsz megérteni, a feloldatlan traumájukat játszották el újra és újra, miközben Téged arra használtak, hogy csillapítsák a testükben és elméjükben lakó elképzelhetetlen feszültséget. Nem Te okoztad a fájdalmukat és nem vagy felelős azért, hogy megoldd azokat. Mindvégig ártatlan voltál.

A bűntudatod ("Miattam boldogtalanok!") akkor értelmes volt, de ma már idejétmúlt. Nem vagy felelős senki boldogságáért, és soha nem is voltál. Járd a saját utad és engedd másoknak is, hogy ugyanezt tegyék. Ragyogj fényesebben, mint valaha, és engedd, hogy másokat inspiráljon a ragyogásod: ez a bűntudat vége, és az igazi szeretet kezdete, ez az az út, ami mindig a szívedben élt." - Jeff Foster

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint