Önvizsgálat-szilánkom

November 2, 2015

Most egy saját megtapasztalást osztok meg, amit ma találtam önvizsgálat közben. Tök jól elüldögéltem vele, majd azon merengtem, hogy vajon más is járt-e már így. ;)

 

 Testi tünet lábfájás, a hiedelem pedig:

"A lábfájásnak hagynia kellene engem élni!"

Ez az alap. Aztán van egy olyan kérdés, hogy találsz-e stresszmentes okot arra, hogy megtartsd ezt a gondolatot. Mélyedtem, mélyedtem, hátha találok - általában nincs. De jött egy ilyen:

"Azért jó ragaszkodni ehhez a gondolathoz, mert azt akarom, hogy igazam legyen, akkor is, ha fáj hinni, amiben hiszek… Mert ha igazam van, akkor biztonságban érzem magam, megkapom az irányítás illúzióját. Fájdalomért cserébe egy kis ál-biztonságot kapok."

Milyen érdekes összefutni ezzel "élőben". Hány ember él így anélkül, hogy tudna róla? Súlyos, igaz?

Persze ez sem stresszmentes klasszikus értelemben, de az ál-biztonság is biztonságosnak érződik. Jól át lehet vele verni magunkat. ;)

Alapvetően imádok együttműködni és szabadnak lenni, na de nehogy már mindenben Istennek legyen igaza!!! Egy kicsit én is hadd tudjam már, hogy mi lenne a jó nekem!!! UGYE?! :D ;)

Persze egy teljes önvizsgálat nem ilyen rövidke, ez csak egy kérdés belőle. Lényeg, hogy most már látom, hogy mennyire rendjén van a lábfájásom és az életem is vele, sőt, tulajdonképpen nagyon is megnyugtató, hogy nem én irányítok. Éljen a szabadság! :)

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint