Türelmetlenség

November 24, 2015

Mostanában az a divat, hogy mindent erővel akarunk elintézni, mert a teljesítmény, az eredmény az naaaaagyon fontos ám! Ez viszont nagyon káros lehet abból a szempontból, hogy mennyiszer megyünk önmagunkkal és az értékrendünkkel szembe emiatt. Elfelejtjük élvezni az alkotás örömét.


Van egy kellemes egyensúly a késleltető halogatás és a helyes időpontra való türelmes, bölcs várakozás között. Érezd meg! Ne sürgesd a dolgokat! Ne sürgesd a fejlődésed! Ha tenned kell valamit, aminek eljött az ideje, az annyira természetes lesz számodra, hogy megteszed. Nem előbb, nem később. Pont időben. Add meg magadnak a türelem ajándékát!

De hogyan lehet a  halogatás jó? Íme a válasz:

"Minden alkalommal, amikor óvatoskodsz, amikor vágysz ugyan valamire, de még nem érzed, hogy mozdulnod kéne, tudd, hogy a vágyad begyakorolt rezgése még nem szerzett elég lendületet. Ha ilyenkor türelmetlenkedsz, pánikba esel, nyomulni próbálsz, figyelmen kívül hagyod az Érzelmi Vezérlőrendszered jelzéseit és a cselekvés útjára lépsz, az utad rendkívül rögös lesz. Talán még a vágyad is megvalósulhat, de sokkal több áldozattal fog járni és sem a folyamat közben, sem a célban nem leszel túlzottan elégedett. Olyan mintha a nagy sietségben félérett gyümölcsöt akarnál szedni a fáról, és panaszkodni kezdenél, hogy mennyire savanyú. Semmi sem fontosabb mint a Forrásoddal való összhang érzése a Jelen Pillanatban! Nincs az a cél ami fontosabb lehetne ennél. Ülj csendesen, figyelj a rezgéseidre, fokozatosan, türelmesen engedd, hogy megemelkedjen, gyakorold be a Forrás perspektíváját életed témáiról, és egy szép napon meg fogod kapni a jeleket... a jelek olyan erősek lesznek, olyan mértékben lángba fogsz borulni általuk, hogy letagadhatatlan késztetést fogsz érezni a cselekvésre: és akkor a cselekvés a legnagyobb örömmel fog eltölteni, meghozva a kívánt eredményeket - mert akkor már a Teljes Éned fog cselekedni, összhangban az Örvényed tartalmával, és mindazzal, amire valaha vágytál." - Abraham-Hicks
***
Forrás: Komáromi Miklós

 

 
Kép: nyultam.com

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint