Minden nap Karácsony

December 24, 2015

Szeretnéd, hogy minden nap Karácsony legyen? Hogy minden nap a szeretet ünnepe legyen? Hogy minden nap ünnepnap legyen? Lehet olyan életünk is, igen. Katie elmeséli, hogyan. De addig is: 
Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :)

 

 


"Az önvizsgálat túlsó oldalán az élet annyira egyszerű és nyilvánvaló, amilyet innen, önvizsgálat nélkül képtelenség elképzelni. Minden tökéletesnek tűnik úgy, ahogy éppen van. Ezen a helyen nincs szükség reményre és hitre. A Földről kiderül, hogy a Mennyország, melyre annyira vágyakoztam. Oly bőség van itt, most, mindig. Itt egy asztal. Ott meg a padló. A padlón szőnyeg. Aztán ott az ablak, meg az ég. Az ég! Vég nélkül folytathatnám a világ ünneplését, melyben élünk.

 

Egy egész életbe tellene, mire leírnám a jelen pillanatot, ezt a mostot, ami még csak nem is létezik az én történetemen kívül. És nem szuper ez így? A legcsodásabb vonatkozása annak, ha tudod, ki vagy az az, hogy folyamatosan kegyelmi állapotban vagy, a hála állapotában a látszólagos világ bősége iránt. Túlcsordulok ennek az egésznek a nagyszerűségével, nagylelkűségével. És semmit nem tettem érte, csupán észrevettem.


Az önfelismerés hozadéka egy állandó kegyelmi állapot. Ezt az állapotot nem lehet keresni vagy megtalálni. Más irányból érkezik, és teljesen átveszi feletted a hatalmat. Oly hatalmas, hogy képtelenség elhalványítani vagy befedni. A rövid verzió ennyi: „az önmagába szerelmes elme”.

 

Önmagának teljes, totális elfogadása és elfogyasztása, mely ugyanabban a pillanatban már vissza is tükröződik a központi helyre; mint a fúzió. Amikor erről a helyről éled az életedet, hazaérkeztél." - részlet Byron Katie Az öröm ezer neve című művéből

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint