Szeretni vagy együttműködni?

January 8, 2016

 

 

Nagyon fontos különbség van aközött, hogy tudjuk, hogy valaki nem akart megbántani a viselkedésével, és nem haragszunk rá azért, amit tesz velünk. De egészen más történet az, hogy meddig tudunk ebben a kapcsolatban elmenni? Olyan-e ez a kapcsolat, amivel szeretjük, becsüljük és tiszteljük magunkat? Kinek nyitunk ajtót? Tényleg be szeretnénk engedni ezt az embert az életünkbe?

 

Lehet mindenkit elfogadni, de nem kell mindenkivel együttműködni - főleg nem olyan emberekkel, akik nyilvánvalóan nem is akarnak velünk. Nekünk kell érezni, és őszintének lenni magunkkal is és a másikkal is, amikor az átlép egy határt, ahonnan a kapcsolódásunk inkább teher számunkra, mert neheztelés van a szívünkben. Nem a másiknak kell minket megbecsülni, hanem nekünk magunkat azzal, hogy nem engedünk bárkit közel magunkhoz. Így tudunk minőségi kapcsolatokat kialakítani.

 

És amikor már a magunk tökéletlenségeivel is teljesen békében vagyunk, akkor egyre kevésbé fog számítani, hogy ki mit csinál velünk. De addig... csak nyugodtan legyünk őszinték, és mondjunk nemet másokra, hogy ezzel igent mondhassunk magunkra. Így fognak olyan emberek bekerülni az életünkbe, akik szívesen mondanak igent ránk úgy, ahogy az nekünk is jó. 

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint