Mini stresszoldás

June 13, 2016

Egy egyperces szuper gyakorlatot fogok megosztani, amit teszteltem is. Segít újrahuzalozni az idegrendszert és oldja a stresszt. :)

 

 


"Rick Hanson számos gyakorlatot mutat be könyvében, amelyekkel pozitív érzelmekre hangolhatjuk az agyunkat, ezáltal megváltoztathatjuk az alaphangulatunkat, a pozitív érzelmekre való fogékonyság révén pedig olyan belső lelki bástyákat építhetünk, amelyek megtartanak minket a nehéz pillanatokban. Az alábbiakban bemutatok egy rövid gyakorlatot, amely a belső béke és harmónia érzését erősíti bennünk. Akár már a jelen pillanatban, itt és most is elvégezhetjük!

Egy perc, és jót nyersz

„Vegyünk néhány lélegzetet, és közben figyeljük meg, hogy mi történik éppen az elménkben és a testünkben, anélkül hogy bármin is változtatni próbálnánk. Fedezzük fel a meghitt együttlétet önmagunkkal.

Hagyjuk lelassulni, finomabbá válni a légzésünket, és kezdjünk el lazítani. Váljunk el a gondterhelt gondolkodástól. Engedjünk el minden feszültséget. Ébresszük fel az erő érzetét és tudatosítsuk magunkban a védelemre utaló jeleket, például a közelben tartózkodó barátokat. Figyeljük meg, hogy a jelen pillanatban minden rendben van. Pihenjünk meg az egyre növekvő békében.

Idézzünk fel egy vagy több olyan dolgot, amelyért hálát vagy örömöt érzünk. Gondoljunk valamire, ami boldoggá tesz. Érezzük a már most is jelen lévő teljességet. Pihenjünk meg az egyre növekvő elégedettségben.

Idézzünk fel egy vagy több olyan embert (vagy házi kedvencet), aki törődést tanúsít irántunk. Engedjük meg magunknak, hogy érezzük: kedvelnek, megbecsülnek és szeretnek. Legyünk tudatában a mások iránt tanúsított kedvességünknek és törődésünknek is. Pihenjünk meg az egyre növekvő szeretetben.

Most érezzük a béke, elégedettség és szeretet összefonódott érzését, a nyugalom és hazatérés kiteljesült tapasztalatának e három aspektusát. Pihenjünk meg elménk természetes, reszponzív állapotában. Ha szeretnénk, képzeljük el, hogy ebben az állapotban végezzük a napi teendőinket.

Befejezésként vegyünk még néhány tudatos lélegzetet, és közben érezzük, hogy a béke, az elégedettség és a szeretet átjárja az egész lényünket.”"

 

 

Kérlek, ne használd ezt a gyakorlatot arra, hogy elkerüld a negatív, kellemetlen érzéseidet! Csak akkor állj neki a gyakorlatnak, ha semleges vagy kellemes állapotban vagy. Úgy viszont bárhol, bármikor. Egy pár perces szünet mindig bele kell férjen! ;)

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint