Kényelmes, örömteli élet

August 14, 2016

Üdv a piacon! ;) 

 

 


"Sri Sureshji tanít:


- Hogy tehetem az életem kényelmesebbé, örömtelibbé?


Ez egy jó kérdés. Nagyon egyszerű.
A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban meg kell értenünk, hogy az élet csak úgy megtörténik a bolygón. 


Nem arról van szó, hogy te kreálsz bizonyos helyzeteket az életben. Csak úgy megtörténik és a jövőben is meg fog. Nincs nagy szerepünk. Csak létezünk ezen a bolygón, a nap süt, esik a hó, fúj a szél, az emberek sétálnak az utcán. Mit tudsz ez ellen tenni? Semmit. Mindannyian sétálunk a piacon, nem mondhatod, hogy a piacnak tisztábbnak kellene lennie, csak szép emberek legyenek itt, csak jó zöldséget szeretnék kapni. Nem. Elfogadod, hogy a piac olyan, amilyen. Besétálsz a piacra.

 

Amikor besétálsz, kész vagy elfogadni a piacot. Rendben a piac az ilyen, megyek és kiválasztom, ami kell. Elmész a halas mellett, erős szag van. A virágosnál jó az illat. Elmész a zöldségeshez, szépek a zöldségek. A sütisnél, jó az illat, finomnak tűnik minden. Pont ilyen az élet, csak folytatod a sétád ezen a piacon, bolygón. 


El kell fogadnod, hogy ez olyan, amilyen. És a dolgok megtörténnek. 
Ha elfogadod, már nem mész az élet folyásával szemben.
Amikor elfogadod az életet, akkor jön a következő lépcsőfok, hogy üdvözlöd is. Ebből jön az öröm, a remény, az erő. 
Fogadd el és üdvözöld az életet.
Amikor üdvözlöd az életet, akkor nincs probléma. 


Ez olyan, mint amikor hajón utazol egy folyón. Ha a víz folyásával megegyezően mész, könnyen haladsz. De ha árral szemben próbálsz menni, akkor van probléma. Ha balra vagy jobbra próbálsz fordulni, visszanyom a víz. És akkor nehézségeid lesznek az út során. A víz továbbra is folyik, neked is folynod kell vele. Ugyanígy fogadd el a világot, a természet folyása szerint. 


Ne a társadalom szerint. Légy ezzel óvatos. 


Nem a civilizációval kell menni, megvan neked a saját, jó kultúrád és a ritmusa a saját tudatosságodnak. És akkor nincs gondod. 


Két fontos pontot emelnék ki. 


A világon a dolgok csak úgy történnek, az élet is történik ezen a bolygón. Ez ellen semmit sem tehetsz. Ez az első lépés.


A második pedig, hogy eljutsz odáig, hogy elkezded örömmel fogadni az életet. Akkor nincsenek többé nagy korlátok számodra.

 

Ha van valamilyen problémád, például elmegy otthon az áram. Kétféleképpen veheted ezt. Nyomorulttá válsz. Hogy történhetett ez? Miért történik? Nem tudod elfogadni. Mi fog történni? Beleőrülsz. Mérges leszel vagy sem, hívd ki a szerelőt, informáld őket, kijönnek és megcsinálják. 
Ez a megoldás. 
Miért leszel mérges? Ez a probléma. Harag, félelem, frusztráció. Ezt mind te kreáltad, mert nem tudod elfogadni a helyzetet. Ha elfogadod, nem reagálsz. Ha elfogadod, akkor válaszolsz a helyzetre. 


Fogadd el az életet és válaszolj rá. Ne reagálj rá." - Sri Sureshji

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint