NEM AZ ÉN DOLGOM – Újévi jókívánságom Mindenkinek

December 31, 2016

Eljött az év utolsó napja. Gondolkodtam, mit is kívánhatnék az emberiségnek az elkövetkezendő évre a szokásos ’Boldog Újévet’ mellé. Szerettem volna valami nagyon egyszerűt, nagyon praktikusat és nagyon hatásosat, ami nekem a legtöbbet adta az óévben, és ami talán másoknak is jól jöhet 2017-ben.

 

 

 

Ez pedig a ’NEM AZ ÉN DOLGOM’ mantra. Nem tudom, kinek milyen év volt 2016, de én megjártam mennyet – poklot az idén. Mindig azon múlt, hogy hogyan álltam a történésekhez az embert próbáló helyzetekben: ha ellenálltam a Valóságnak, a poklot jártam. Amikor áramoltam vele, a mennyben. Sokféle gyakorlat, eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy áramolni tudjunk az életben. Mégis, a kedvenceim azok a pillanatok voltak, amikor egy-egy stresszes esemény alkalmával világosan át tudtam látni – akár a dráma kellős közepén - hogy mi az én dolgom, az én felelősségem, és mi nem. Ezzel rengeteg energia, együttérzés és idő szabadult fel az életemben, amit olyan dolgokra fordíthattam, amelyek az összhangom felé mozdítottak.

 

Byron Katie szerint van az én dolgom, a te dolgod és Isten dolga. (Megj.: Isten lehet a Természet Rendje, Univerzum, Forrás, Létezés, Teremtő, Mindenség, ahogy szereted nevezni a világot működtető energiát.)

 

Az én dolgom mindaz, amit én irányítok. A te dolgod, amit te tudsz irányítani. Istené pedig az, amit csak Ő. Sajnos gyakran összekeverjük, hogy melyik is az az esemény, ami felett valóban nekünk van hatalmunk. Ez rengeteg szenvedést okoz az emberiségnek.

 

Hogy könnyű-e mindig minden pillanatban áramlani a Valósággal, és azt mondani, hogy „oké, akkor most csak azzal foglalkozom, ami az én dolgom”? Nem. Határozottan nem, hiszen emberi tulajdonság, hogy a szükségleteinket ki akarjuk elégíteni akkor is, ha ezzel erőszakot követünk el magunk, mások és Isten akarata ellen. A legelemibb szinten túlélésre vagyunk programozva bármi áron.

 

Ahogy most ezen sorokat írom, éppen az elmém és a szívem leállíthatatlan csatáját figyelem.

December 29-én, egy nappal az egy éves évfordulónk után a barátom - aki nem csak a barátom, de úgy nagyjából mindenem jelenleg – szívrohamot kapott. Sikerült újraéleszteni, de azóta mesterséges kómában tartják, mert még mindig gyenge. Nem tudom elmondani, milyen kétségbeejtő ez a bizonytalan állapot: lehet, hogy élni fog, de lehet, hogy nem.

 

Az első reakcióm azonnal az ellenállás volt, hiszen ki akarná mindenét, a kedvenc drogját elveszíteni? Mert lássuk be: akármennyire képes is két lélek tisztán szeretni egymást, a felszínen minden kapcsolat függőségi viszony.

„Ez nem történhet meg velem!” – gondoltam magamban, mintha erre bármilyen hatásom is lehetne. Száguldó expresszként cikáznak a gondolataim azóta is. Sem éjjelem, sem nappalom. Sírtam egy folyót, sajnáltam magam, dühöngtem, pöröltem vele és Istennel. Az elmém, mint egy óceán a viharban, csak zúgott, tajtékzott, fodrozódott, hatalmasakat hullámzott, egy pillanat nyugtot nem hagyott. Teljesen meggyőző volt, hogy ami történik, az az én dolgom, rólam szól, jogom van döntést hozni és irányítani azt, hogy mi hogyan történjen – miközben a mélyben ott lebegett ez a békés, enyhet adó mondat: ’NEM AZ ÉN DOLGOM’, és csak arra várt, hogy megérkezzek gyógyító ölelésébe.

 

Mára ez az egész őrület egy kicsit enyhült. Még mindig sokat sírok, de jól vagyok ezzel, hiszen úgy néz ki, hogy most ez az ÉN DOLGOM. Hogy ember legyek és fájjak. Hogy hagyjam, hogy minden úgy legyen, ahogy lennie kell. Megengedem, hogy amikor úgy gondolom, hogy neki élnie kellene, akkor éppen azt gondoljam, és közben pedig tudjam, hogy az ő élete vagy halála csakis rá és Istenre tartozik. Mert ezt eldönteni NEM AZ ÉN DOLGOM. Az ÉN DOLGOM az, hogy tiszteletben tartsam a Világ menetét. Ahogy az is az ÉN DOLGOM, hogy összhangban maradjak önmagammal, amennyire csak lehetséges és engedjem meg, ami jönni akar: az Újév vele, vagy nélküle.

 

Ezért tiszta szívből azt kívánom, hogy ez a ’NEM AZ ÉN DOLGOM’ mantra legyen Veled, szabadítson fel, hozzon összhangba az Élettel az új esztendőben! Aztán, hogy mit kezdesz ezzel a jókívánsággal, az már a TE DOLGOD.

 

Boldog Újévet!

 

 

 

Please reload

Kiemelt Bejegyzések

Mese az elmeszülemények keletkezéséről

December 9, 2014

1/3
Please reload

Új Bejegyzések

October 20, 2016

October 3, 2016

September 7, 2016

Please reload

Címkék Szerint